NYHEDER

Solstensøen.
Velillustreret præsentation af ny viden om bondestenalderens langhuse, vældige palisadeanlæg, dekorerede "solsten" og usædvanlige runde stolpeanlæg.
Udgivet i samarbejde mellem Bornholms Museum, Nationalmuseet og Wormianum.
Læs mere/køb
BollerSlot

Historiehjulet
Har du styr på Danmarkshistorien? Med Historiehjulet i hånden får man et overblik over 150 begivenheder fra vikingetiden og frem til idag. Både de "store" begivenheder og de smarte nyskabelser, som idag er selvfølgeligheder: rundkørsler, elektricitet og hjemmesider.
Læs mere/køb
BollerSlot

Jeanette Varberg: Fortidens slagmarker
Bemærkelsesværdig skildring af vold og krig gennem hele Danmarks oldtid – og med hyppige udblik til Europa og længere væk. En velillustreret og veloplagt bog.
Jeanette Varberg modtog DRs Roserkjær-pris 2014.
Bogen er nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2014.
Bogen er nomineret som Årets Historiske Bog 2014.
Læs mere/køb
BollerSlot

Aarhus-bøger
Danmarks næststørste by er blandt dem, som har kastet den mest righoldige lokalhistoriske litterratur af sig. Det skyldes blandt andet det energiske Aarhus Byhistoriske Fond, som gennem årtier har produceret en lind strøm af udgivelser. Takket være velvilje fra fondet kan fire gode titler nu tilbydes Skalks abonnenter til stærkt reducerede priser, så længe lager haves.
Læs mere/køb
BollerSlot

Else-Marie Boyhus: Historisk kogebog
Historisk kogebog handler om madkulturen i Danmark, som den kan læses i samtidens kogebøger – fra Anna Weckers kogebog 1616 og frem til det sidste oplag af Madam Mangors kogebog 1910.
Historisk kogebog fortæller på dette grundlag om kogekunsten fra det åbne ildsted og frem, herunder de praktiske forudsætninger og med mange udblik til samfundsudviklingen. Skildringen veksler med adskillige opskrifter med moderne angivelser af mål og vægt.
Else-Marie Boyhus vandt Mad+Medier-prisen 2014.
Læs mere/køb
BollerSlot

Kongehjulet
Få det præcise overblik over hele den danske kongerække med regeringsår, dronningerne og deres oprindelsesland. Grib Kongehjulet og få klar besked på et øjeblik.
Læs mere/køb
BollerSlot

Oldtidshjulet
Hvornår skete der nyt i Danmarls oldtid? Oldtidshjulet giver svaret. Ca. 175 planter, dyr, bygninger, redskaber, smykker, materialer og religioner fordelt på 20 underperioder.
Læs mere/køb
BollerSlot

Annette Hoff: Boller Slot i 650 år
Boller ved Horsens Fjord er kendt som det ufrivillige hjem for Christian 4.s hustru Kirsten Munk. Stedets historie rækker fra den sene middelalders uroprægede år, over renæssancens byggeri ved Holger Rosenkrantz og Karen Gyldenstierne, Friisernes epoke til berømte og kulørte kongebesøg. Bogen handler om hverdagslivet for herskab, ansatte og fæstere, deres livsvilkår på mark og i skov, have og gartneri, møller, fæstegårde og hospital. Husmandsudstykninger og plejehjem i unikke kulturhistoriske rammer afrunder bogen, som har et fyldigt personregister. Kun få af bogens 360 billeder har været anvendt før.
Udgivet i samarbejde med Landbohistorisk Selskab.
Læs mere/køb
BollerSlot