NYHEDER

Solstensøen.
Velillustreret præsentation af ny viden om bondestenalderens langhuse, vældige palisadeanlæg, dekorerede "solsten" og usædvanlige runde stolpeanlæg.
Udgivet i samarbejde mellem Bornholms Museum, Nationalmuseet og Wormianum.
Læs mere/køb
BollerSlot

Historiehjulet
Har du styr på Danmarkshistorien? Med Historiehjulet i hånden får man et overblik over 150 begivenheder fra vikingetiden og frem til idag. Både de "store" begivenheder og de smarte nyskabelser, som idag er selvfølgeligheder: rundkørsler, elektricitet og hjemmesider.
Læs mere/køb
BollerSlot

Jeanette Varberg: Fortidens slagmarker
Bemærkelsesværdig skildring af vold og krig gennem hele Danmarks oldtid – og med hyppige udblik til Europa og længere væk. En velillustreret og veloplagt bog.
Jeanette Varberg modtog DRs Rosenkjær-pris 2014.
Bogen var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2014 samt til prisen for Årets Historiske Bog 2014.
Læs mere/køb
BollerSlot

Else-Marie Boyhus: Historisk kogebog
Historisk kogebog handler om madkulturen i Danmark, som den kan læses i samtidens kogebøger – fra Anna Weckers kogebog 1616 og frem til det sidste oplag af Madam Mangors kogebog 1910.
Historisk kogebog fortæller på dette grundlag om kogekunsten fra det åbne ildsted og frem, herunder de praktiske forudsætninger og med mange udblik til samfundsudviklingen. Skildringen veksler med adskillige opskrifter med moderne angivelser af mål og vægt.
Else-Marie Boyhus vandt Mad+Medier-prisen 2014.
Læs mere/køb
BollerSlot

Kongehjulet
Få det præcise overblik over hele den danske kongerække med regeringsår, dronningerne og deres oprindelsesland. Grib Kongehjulet og få klar besked på et øjeblik.
Læs mere/køb
BollerSlot

Oldtidshjulet
Hvornår skete der nyt i Danmarls oldtid? Oldtidshjulet giver svaret. Ca. 175 planter, dyr, bygninger, redskaber, smykker, materialer og religioner fordelt på 20 underperioder.
Læs mere/køb
BollerSlot