NYHEDER

Else-Marie Boyhus: Historisk kogebog
Historisk kogebog handler om madkulturen i Danmark, som den kan læses i samtidens kogebøger – fra Anna Weckers kogebog 1616 og frem til det sidste oplag af Madam Mangors kogebog 1910.
Historisk kogebog fortæller på dette grundlag om kogekunsten fra det åbne ildsted og frem, herunder de praktiske forudsætninger og med mange udblik til samfundsudviklingen. Skildringen veksler med adskillige opskrifter med moderne angivelser af mål og vægt.
Læs mere/køb
BollerSlot

Kongehjulet
Få det præcise overblik over hele den danske kongerække med regeringsår, dronningerne og deres oprindelsesland. Grib Kongehjulet og få klar besked på et øjeblik.
Læs mere/køb
BollerSlot

Oldtidshjulet
Hvornår skete der nyt i Danmarls oldtid? Oldtidshjulet giver svaret. Ca. 175 planter, dyr, bygninger, redskaber, smykker, materialer og religioner fordelt på 20 underperioder.
Læs mere/køb
BollerSlot

Annette Hoff: Boller Slot i 650 år
Boller ved Horsens Fjord er kendt som det ufrivillige hjem for Christian 4.s hustru Kirsten Munk. Stedets historie rækker fra den sene middelalders uroprægede år, over renæssancens byggeri ved Holger Rosenkrantz og Karen Gyldenstierne, Friisernes epoke til berømte og kulørte kongebesøg. Bogen handler om hverdagslivet for herskab, ansatte og fæstere, deres livsvilkår på mark og i skov, have og gartneri, møller, fæstegårde og hospital. Husmandsudstykninger og plejehjem i unikke kulturhistoriske rammer afrunder bogen, som har et fyldigt personregister. Kun få af bogens 360 billeder har været anvendt før.
Udgivet i samarbejde med Landbohistorisk Selskab.
Læs mere/køb
BollerSlot

Vikingesymposier
Artikler på dansk, svensk, norsk, engelsk, tysk om arkæologi, historie, stednavneforskning, rune- og sprogforskning, skibs- og sejladskundskab samt numismatik. 25 forskellige hæfter til nedsat pris.
Læs mere/køb
vikingesymposier

Seneste vikingesymposier
Serien, som i 28 år er blevet udgivet punktligt af forlaget Hikuin, videreføres nu af Skalks forlag, Wormianum.
29., 30., 31. og 32. symposium er udkommet.
Læs mere om 30. symposium
Læs mere om 31. symposium
Læs mere om 32. symposium
vikingesymposium29-30